MH zpráva o činnosti 2015

Dobré odpoledne,
ráda bych Vás seznámila se zprávou o činnosti mladých hasičů za rok 2015.

Každý rok se již od začátku pilně připravujeme a takto tomu bylo i letos, abychom na našem již 11. ročníku v tradiční soutěži hasičské zručnosti opět zabodovali. Přípravy se vyplatily a naše mládež se i přes velkou konkurenci úspěšně umístila. Mladší žáci skončili na krásném 2. místě, starší nám obdrželi medaile bramborové a kategorie dorostenců obsadila pozici 3.

Vzhledem k malému počtu naších nejmladších členů jsme se vydali na místní základní školu udělat náborovou akci, která nám přivedla do našich řad 6 nových aktivních dětí. Abychom naše nováčky hned z počátku zasvětili do světa hasiče, vydali jsme se proto na exkurzi do HZS ve F-M obkouknout divy techniky.

Tak jako každý rok jsme zavítali na Fryčovický Braňák, kde jsme to rozjeli ve velkém stylu 😀 za dorostence nás reprezentovali Tomáš Kaniok, který obsadil 2. Příčku a Patrik Szotkowski, které byl na místě 14. V kategorii starších jsme složili dvě družstva a ty se umístily na 12. a 14. Pozici. Za mladší kategorii, a tu z větší části tvořili nováčci, se umístili naše týmy na krásném 2. a 12. místě.

Naše nové členy jsme také  jak se patří i zaškolili v hasičských odbornostech a pro důkaz jejich fyzické zdatnosti jsme vyrazili na Ondřejník . Útoky s vodou jsme pilně trénovali, ale i přesto nám to ještě pořádně s hadicemi nešlo, tak jsme šetřili síly na říjnové 1. Koly hry plamen 2016 kde jsme se zúčastnili tzv. závodu požárnické všestrannosti a vybojovali za mladší žáky 16. Pozici. Zde se nám proběhli i naší dorostenci a to Vítězslav Tkáč, který obsadil rovněž 16. Místo, Patrik Szotkowski 12. Místo, Martin Běčák 9. Místo a Tomáš Kaniok místo 6.

Nyní již zase pečlivě trénujeme naší fyzickou zdatnost v tělocvičně ZŠ. A těšíme se, co nás po novém roce zase čeká.

K závěru bych chtěla upřímně moc poděkovat mým dorostencům, kteří semnou zdárně drží partu a se vším co potřebuji mi ochotně a většinu bez odmlouvání pomáhají! Tak jako i velké díky patří všem ostatním, kteří se jakkoli s činnosti naší mládeže potýkají.

Za mladé hasiče Vám všem přejeme krásné přicházející Vánoční svátky, mnoho štěstí, zdraví a osobních úspěchů v novém roce.

Děkuji Vám za pozornost.

Andrea Běčáková