MLADÍ HASIČI 2011

 Družstvo MLADŠÍCH

Marie ,,Márů“ Malinková – jediná holka mezi mladšími, svými bezchybnými výkony ve střelbě strčí i starší kluky do kapsy, pravidelně reprezentuje školu v recitaci, zpěvu a atletice.   Radek ,,Ráďa“ Horák – náš nejmladší přesto velmi šikovný člen, v letošní sezóně bude pomáhat se savicí, do hasiče ho přivedl  jeho brácha Ondra, který běhá za starší žáky.
Matyáš ,,,Maty“ Papáj – nejnovější a nejsilnější posila našeho teamu mladších, král všech míčových a halových her a nově také malý preventista. Vítězslav ,,Víťa“ Tkáč – dvojnásobný držitel traťového rekordu v domácí soutěži v hasičské zručnosti a zároveň nejrychlejší článek družstva mladších, dříve působil na proudu od letošní sezóny bude dělat rozdělovač.
  David ,,Dave“ Milata – kromě toho, že minulou sezónu absolvoval na béčkách  se 100% úspěšností, je to nejhodnější mladý hasič na Pstruží. Lukáš ,,Luki“ Štefek – na tréninky dojíždí z největší vzdálenosti a to F-M, jinak se ve sboru ještě rozkoukává a post mu teprve hledáme.
Patrik ,,Paťa“ Szotkowski náš malý košař s velkými zkušenostmi a expert na motání hadic do kotouče v rekordním čase. Martin ,,Maťa“ Běčák – za mladé hasiče na Pstruží už běhá čtyři sezóny, má dobrý postřeh, odznak cvičitele a od této sezóny pravý proud.

 Družstvo STARŠÍCH

Karolína ,,Kája“ Tkáčová – mladým hasičům vede kroniku, jinak bravůrně zvládá zacházení s kompasem, uvázat všech 6 uzlů, určit veškeré topografické značky a přiřadit prostředek požární ochrany. Kateřina ,,Kača“ Kanioková – je mistryně ve fixaci ruky trojcípým šátkem obvazování kolena, kromě toho krásně kreslí, maluje a na tréninky dochází vždy v perfektně sladěném oblečku.

Alena ,,Ali“ Hrudová – vypadá jako křehká květina, ale s proudnicí v ruce se s ní stává tvrdá hasička a ostřílená proudařka, nikdy ji nechybí úsměv na tváři.

Tomáš ,,Tom“ Kaniok – nejvyšší kluk staršího družstva, všestranný sportovec kromě požárního sportu hraje ping pong a jezdí na kole.
Ondřej ,,Ondra“ Horák – vyniká svými všeobecnými znalostmi ,  IQ má větší než celý zbytek družstva dohromadyJ, pro svou sílu a zručnost si vysloužil pozici na  rozdělovači.   Jakub ,,Kuba“ Jelínek – nejtišší a nejklidnější mladý hasič na Pstruží, při odjezdu ze soutěže se vždy dvakrát ujišťujeme jestli sedí v autě a někde jsme ho nezapomněli, v útoku má na starost béčka.

 DOROST

Denisa,, Deny“ Milatová – postavou spíš připomíná modelku než hasičku, díky svým dlouhým nohám je specialistka na přeskok přes překážky a vodní příkop, v letošní sezóně se stane novou posilou družstva žen jako proudařka. Monika,, Moňa“ Danihelová – přes starší se dostala k dorostu a minulou sezónu i do zdejšího ženského družstva, zkoušela proud, rozdělovač ale jako nálivkářka nemá na Pstruží konkurenci, se savicí je prostě srostlá, je pro každou srandu když se směje slyší to až ve vedlejším okrsku.

Andrea ,,Ája“ Běčáková – hasička s největšími zkušenostmi s družstvu, ve sboru je od 6 ti let, běhala za mladší, starší, nyní běhá za dorost, ženy i  muže. Vyzkoušela si stroj, rozdělovač nyní běhá v družstvu žen levý proud, v říjnu 2010 absolvovala školení vedoucích MH a stala se Instruktorem MH III. stupně, je to pravá ruka vedoucí.

   
POMOCNÍCI
Ing. Vladana ,,Vlaďka“ Šamajová – v roce 2009 stála u založení družstva žen na Pstruží v kterém běhá dodnes, v říjnu 2009 absolvovala školení vedoucích MH a stala se Vedoucím MH III. stupně, vystřídala posty stroj a béčka, v roce 2010 se stala nejlepší Béčkařkou Beskydské ligy a jak jste si stačili jistě všimnout je to jediná otitulováná v  pstružovském družstvu žen.

INSTRUKTOŘI

 

Andrea ,,Ája“ Běčáková - hasička s největšími zkušenostmi s družstvu, ve sboru je od 6 ti let, běhala za mladší, starší, nyní běhá za dorost, ženy i  muže. Vyzkoušela si stroj, rozdělovač nyní běhá v družstvu žen levý proud. V říjnu 2010 absolvovala školení vedoucích MH a stala se Instruktorem MH III. stupně, je to pravá ruka vedoucí.

VEDOUCÍ

Renáta ,,Renne“ Vašutová - mladé hasiče trénuje od října 2009 kdy absolvovala školení vedoucích MH a stala se Vedoucím MH III. stupně v prosinci 2009 zvolena do funkce Vedoucího mládeže SDH Pstruží, od založení běhá v ženském družstvu nejprve na postu béčka nyní jako rozdělovačka, v roce 2010 se stala Vedoucím mládeže Frýdlantského okrsku a členkou Okresní odborné rady mládeže, od února 2011 je Rozhodčí mladých hasičů II. Stupně, pod jejíma rukama vznikl maskot zdejších malých  hasičů pstruh ,,Pan Šťastný“.

MASKOT

 

Pan ,,pstruh“ Šťastný – ve sboru působí od 5. 12. 2009, kdy byl mladým hasičům slavnostně předán na Výroční valné hromadě SDH Pstruží, s dětmi absolvoval již několik desítek soutěží, hasičských akcí a přehlídek požární techniky, v časech neúspěchu se mu též říká Smutník, ale není maskot jen dětí mnohdy si ho půjčuje na soutěže i ženské hasičské družstvo ze Pstruží.